Tiszta levegő

Mennyire vagy tudatában, hogy miben élsz? Hogyan jutunk élvezhető, gyógyító friss levegőhöz? A Te életed a Te felelősséged. Tegyél érte még ma! Ne titkold a tudásod másoktól, de ne félj kérdezni sem. Ez a blog NEKED szól. Azért van, hogy tovább élvezhesd az életed, ha lehet egészségesen.

Utolsó kommentek

  • thalassa25: Kérem, hogy amennyiben Ön dohányzik, vagy dohányzott valaha, de már sikerült leszoknia, az alábbi ... (2010.01.12. 20:47) Pár szó a dohányzásról...
  • Andikkka: Ha valaki szeretne olyan levegőszűrőt - Nikken, Air Wellness Power 5 Pro - amely Hepa szűrővel szű... (2009.12.10. 16:16) Ottthon... VI. rész ionok
  • Doomain: Az őskorban pedig állítólag még magasabb volt a levegő oxigéntartalma, olyan 50-60%. Ezt borostyán... (2009.05.13. 14:27) Otthon... I. rész a "légkör"
  • MonaVieTom: Szia! Nagyon érdekes amit mondtál! Én is olvastam az ionokról, és akkor találtam egy légtisztítót... (2008.12.06. 07:57) Ottthon... VI. rész ionok
  • Fenyvesi Tamás: A dohányzó és nem dohányzók védelmében van egy nagyszerü találmány, amit megnézhettek a következő ... (2008.10.17. 19:59) Pár szó a dohányzásról...
  • Utolsó 20

Pár szó a dohányzásról...

2007.10.19. 12:53 Balogh Árpád

Most, hogy kilábaltam a betegségből (már csak néha krákogok egy kicsit), elgondolkodtam, hogy azalatt a pár nap alatt miért nem kívántam a bagót.
(Na, most biztosan meg leszek kövezve, hogy bagózok, pedig allergiás is vagyok.)
Szóval arra gondoltam, hogy amikor először újra rágyújtottam, akkor nem is a nikotin hiányzott, hanem a tény, hogy kávézzak és bagózzak. Ha akartam volna, akkor nem gyújtok rá. Szóval a sok leszokást segítő izé, meg bizé, szerintem egy nagy maszlag!
Aki le AKAR szokni, az leteszi és kész. Elhatározás kérdése, nem csodaszer kell hozzá.

14 komment · 1 trackback

Címkék: vélemény dohányzásról való leszokás

A bejegyzés trackback címe:

https://tisztalevego.blog.hu/api/trackback/id/tr57201143

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: prediksi bola u21 portugal vs swedia 2018.02.09. 16:09:07

What drug test is 35533n sap 5-50 300 gc ms - Which is stronger percocet 5percocet 7.5 500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Leslie · http://bioptron.mlap.hu 2007.10.19. 14:26:31

Ezzel én is így vagyok,a megszokás rabjai vagyunk, kávéhoz kell a bagó is.2 évre sikerült leszoknom, baromi jól éreztem magam, aztán megismerkedtem a nejemmel :),mondtam neki vagy leszoksz te is vagy én vissza mert így nem kóser, hogy én már nem bagózom te pedig igen. Persze nem szokotle a bagorol,igy hát nekem kellet vissza szokni.A házben viszont nincs bagó,télen megyünk a fütöt garázsba.

Balogh Árpád · http://egeszsegesklima.hu 2007.10.19. 15:40:16

Jó annak, akinek van fűtött garázs! Nálunk ha esik, ha fúj: irány a fűtetlen, félig fedett terasz. A házban mi sem bagózunk soha. Szerintem ez így normális. Most már lassan egy hete csak napi 6 szál cigit szívok. Jó lenne megtartani ezt a mennyiséget akkor is, amikor visszamegyek dolgozni.
Na, annyit beszéltünk róla, hogy megyek és....

Leslie · http://bioptron.mlap.hu 2007.10.19. 17:46:09

:) A teraszt nyáron használjuk, napi 6 szál, az egész jó.Én mondjuk úgy vagyok már vele hogy ami nem megy nem kell eröltettni.Ennek örömére elszívók 1 bagót :)

bkEdit · http://egeszseges-eletmod.blog.hu 2007.10.19. 21:33:10

Tiszta levegőt akartok? Nem kell bagózni.

\"Aki le AKAR szokni, az leteszi és kész. Elhatározás kérdése\" -írod, ezek szerint Te nem akarsz leszokni. Azért nem olyan egyszerű az! Próbáld ki, és számolj be róla. Mint dohányos, ne áltatsd magad azzal, hogy könnyű lesz, de megéri.
Én drukkolok Neked.

bkEdit
-----------------------------
egeszseges-eletmod.blog.hu
gyogynovenyek.blog.hu

Balogh Árpád · http://egeszsegesklima.hu 2007.10.19. 23:20:39

Én egy szóval nem mondtam, hogy könnyű letenni. Sokszor próbáltam már és minden sikertelen kísérlet után rá kellett jönnöm, hogy azért nem sikerült, mert nem akartam leszokni. Most is ez történt. Azért gyújtottam rá több nap után, mert kávézni és cigizni akartam és nem azért, mert hiányzott a nikotin. Tudom, hogy hülyén hangzik, de szerintem a dohányosok többsége azért szívja, mert jókat lehet közbe elmélkedni, ki lehet szakadni egy kicsit a napi rutinból, jót lehet pletyizni a folyosón, stb. Amikor ezek az emberek továbbra is megkapják ezeket az apró örömöket és megvan az elhatározásuk, akkor nem kell nikotintapasz meg a többi maszlag. Ismétlem: ezzel nem azt mondom, hogy könnyű, csak azt, hogy elhatározás kérdése.

Leslie · http://bioptron.mlap.hu 2007.10.20. 08:36:30

Edit, ne álltasd magad azzal hogy te nem bagózol és tovább fogsz élni, ha nem a bagó viszel akkor majd valami más. Vannak sokkal veszélyesebb dolgok is már a világban, mondjuk elég ha kilépsz az utcára.A munka helyi stresz,család stb. szintén veszély forrás.

Directsalesman 2007.10.20. 09:40:51

Megalakitottam a saját bagós blogomat :) az érdeklödök ide jöhetnek dohanyosok.blog.hu/
Jöhetnek negatív vagy éppen pozitív tapasztalatotokat.

Cigiző · http://cigi.blog.hu/ 2008.01.06. 23:23:56

Dohányosként én is szoktam időnként szünetet tartani, csökkentem időnként. Nézz be hozzám, sok érdekesség van cigiről...meg aztán tervezek egy-két írást a levegő tisztításról, füst elszívásról is, gyűjtöm az anyagot, így találtam erre a blogra is.

NoCigi 2008.02.17. 18:59:04

Tényleg meg leszel kövezve.
Ilyen idióta csak dohányos lehet, aki tiszta levegőt prédikál és dohányzik.
A dohányfüstben 4000 mérgező vegyület van... Itt nem csak egészségről van szó. A dohányfüst igenis kellemetlenül büdös és ezt csak az nem veszi észre aki nikotinfüggő.

Balogh Árpád · http://egeszsegesklima.hu 2008.02.17. 19:42:26

Ilyen idióta csak NoCigi lehet, hogy egészsége helyett az orrát, a bőrét, a haját és a ruháját félti...

Nem vagyok idióta, mint ahogy Te sem.
Igen, dohányzom és úgy próbálom tenni, hogy semmilyen kellemetlenséget ne okozzak ezzel - a saját magam által választott "idiótaságommal" - azoknak, akik nem cigiznek. Az, hogy dohányzom még nem jelenti azt, hogy nem vágyok friss és tiszta levegőre. Budapesten élek: ha nem cigiznék, akkor is allergiás lennék és lehet, hogy ugyan úgy rákosan halnék meg, ha eljött az ideje.

NoCigi 2008.02.26. 23:38:44

Nem bizonyítható kijelentés hogy allergiás lennél ha nem cigiznél akkor is. Ezt már nem fogod megtudni. De az tény, hogy a dohányzók között hatványozottan több az allergiás és még az is tény, hogy azok között is több az allergiás aki dohányfüstös környezetben nő fel. Ha igazán friss tiszta levegőre vágynál nem dohányoznál. A kettő együtt nem megy. Ez olyan mint amit a dohányipari cégek hirdetnek, hogy dohányzás és egészség. Dohányzás vagy(kizáró vagy) egészség mondat a helyes. Tiszta levegő vagy (kizáró vagy) dohányzás. A kettő együtt nem megy.. Gondolom, hogy ezt te is tudod mégis akkora függőség, hogy az allergiád ellenére is dohányzól. Te sajnos cáfolod a cikked végén lévő mondatot. A függőség befolyásolja a gondolkodást és ezért nem jutsz el arra a szintre, hogy le akarj szokni. MIvel nincs betegség tudatod a dohányzással kapcsolatban. Nem veszed észer, hogy amikor beszívod az első két slukkot utána a tüdöd egy kicsit megköhögtet mivel ez az ő erőtlen vészjelzése az agyad felé, de az agyad "maszkolja" a tüdőd jelzéseit. Igy nincs és nem is lesz elhatározás. Marad a mérgező és büdös levegő. A kettő együtt mivel a természet úgy alkotta meg az ember érzékszerveit, hogy a szervezetre mérgező anyagokat ne találja kellemesnek. A cigarettafüst mérgező és amíg az érzékszerveiket nem tompítja más anyag az agyunkon keresztül (esetünkben a nikotin) addig bizony a füstöt kellemetlenül büdösnek érezzük. Ezért mondtam, hogy büdös. Nálam a büdös a mérgezőt is jelenti.
Tehát próbálj figyelni a tüdőd reakcióira. Meglátod, hogy a dohányzás elhagyásával az allergiás tünetek is enyhülni fognak. Kommentnek ez egy kicsit sok, de ez van....

Évi 2008.05.27. 10:40:32

Árpád: szerintem olymindegy, mi idegeníti el az embert a cigitől, tőlem lehet akár a sárga ujjak-fogak, a szag, a ráncosodás... csak tegye le. Itt össze van gyűjtve egy halom ok, szerintem ezekből egy is elég, de nem tudhatom :) www.eroaleszokashoz.hu/hasznostippek/okaim

Fenyvesi Tamás 2008.10.17. 19:59:06

A dohányzó és nem dohányzók védelmében van egy nagyszerü találmány, amit megnézhettek a következő helyen www.smokeandtalk.com
Ezeket a "műszaki nemdohányzó védelni kabinokat" a cégem forgalmazza Magyarországon. A Minisztériumok is tudnakróla,de eddig semmi jelét nem mutatták az érdeklődésnek.A CONSTRUMA kiállításon is bemutattam nagy sikerrel. Ez a nyitott kabin lehetővé teszi, hogy dohányzó és nem dohányzó lehet egy légtérben, úgy hogy egyik fél érdeke sem sérül!!! Ráadásul teljesen környezet kimélő is! Érdeklődni a 06209806178 telefonon vagy e-maiben fenyvesiestars.bt@chello.hu-n.

thalassa25 2010.01.12. 20:47:26

Kérem, hogy amennyiben Ön dohányzik, vagy dohányzott valaha, de már sikerült leszoknia, az alábbi kérdőív kitöltésével segítse szakdolgozati munkámat.
Köszönöm!
spreadsheets.google.com/viewform?formkey=dFpDVExWWDNuNjBLRmRPUmpPNHJsVEE6MA
süti beállítások módosítása