Tiszta levegő

Mennyire vagy tudatában, hogy miben élsz? Hogyan jutunk élvezhető, gyógyító friss levegőhöz? A Te életed a Te felelősséged. Tegyél érte még ma! Ne titkold a tudásod másoktól, de ne félj kérdezni sem. Ez a blog NEKED szól. Azért van, hogy tovább élvezhesd az életed, ha lehet egészségesen.

Utolsó kommentek

  • thalassa25: Kérem, hogy amennyiben Ön dohányzik, vagy dohányzott valaha, de már sikerült leszoknia, az alábbi ... (2010.01.12. 20:47) Pár szó a dohányzásról...
  • Andikkka: Ha valaki szeretne olyan levegőszűrőt - Nikken, Air Wellness Power 5 Pro - amely Hepa szűrővel szű... (2009.12.10. 16:16) Ottthon... VI. rész ionok
  • Doomain: Az őskorban pedig állítólag még magasabb volt a levegő oxigéntartalma, olyan 50-60%. Ezt borostyán... (2009.05.13. 14:27) Otthon... I. rész a "légkör"
  • MonaVieTom: Szia! Nagyon érdekes amit mondtál! Én is olvastam az ionokról, és akkor találtam egy légtisztítót... (2008.12.06. 07:57) Ottthon... VI. rész ionok
  • Fenyvesi Tamás: A dohányzó és nem dohányzók védelmében van egy nagyszerü találmány, amit megnézhettek a következő ... (2008.10.17. 19:59) Pár szó a dohányzásról...
  • Utolsó 20

Ottthon... VI. rész ionok

2007.10.04. 20:34 Balogh Árpád

Az emberek és a pozitív ionok közötti kedvezőtlen kölcsönhatások több millió éve fennállnak. Jóllehet a természetben keletkeznek negatív ionok, a legtöbb ember nem olyan helyen él, ahol sok természetesen jelen levő negatív ion van.

Az ionok a levegőben található (pozitív vagy negatív) töltéssel rendelkező részecskék: molekulák. Ezek az ionok általában természetes módon keletkeznek. Például az óceáni hullámok tengerpartot érő hullámzása során rengeteg negatív töltésű ion keletkezik. A negatív ionok lekötik a virágport, az aeroszolokat, a port, a füstöt, a fertőző csírákat és más szennyeződéseket, amelyek általában pozitív töltésűek, és így semlegesítik őket. Fontos azonban a negatív ionok nagysága, ugyanis csak a kisméretű negatív ionok lélegezhetők be és egyúttal szívódhatnak fel szervezetünkben. /A negatív töltésű oxigénmolekulákból a magasabb parciális nyomás (Po2) következtében több kerül a szervezetbe, mint a levegő egyéb (CO2, N2) gázmolekuláiból. Viszont, ha a belélegzett levegő gázmolekulái semlegesek vagy pozitívak, a Po2 értéke emelkedik, így az oxigénhiány következtében légszomj keletkezhet. Az oxigén parciális nyomását - és ennek hatására a szervezet oxigénfelvételét - az oxigénmolekulák mesterséges ionizálásával egyszerűen (és gazdaságosan) meg lehet növelni./

Ellenkezőleg: működő elektromos eszközök (a számcsigéped monitora is, amit most nézel!) vagy más pozitív ionokat kibocsátó források sok embernél az egészségi állapot romlását okozzák. A civilizációs hatás a pozitív ionok túltermelését produkálja. A pozitív ionok, a tudomány jelenlegi állása szerint, károsak az emberi szervezetre.

A tiszta, szennyezettségtől mentes levegőben a pozitív és negatív ionok előfordulásának aránya kb. 5:4.

Az ionizált levegőnek szerepe lehet az allergiákban. Kutatások igazolják, hogy bizonyos allergiát kiváltó anyagok, mint például a por vagy a pollenek, pozitív elektromos töltéssel rendelkeznek. A negatív ionok, úgy tűnik, csökkentik ezeknek a pozitív töltésű anyagoknak az allergiás hatását a légzőrendszer sejtjeiben.

Az emberek különböző változásokat észlelnek, amikor egészséges levegőjű környezetbe kerülnek. A negatív ionok általánosságban kedvező hatással vannak rájuk, és sokan közülük a légzőszervi allergiák enyhülését tapasztalják, míg mások a tünetek jelentős csökkenéséről vagy teljes megszűnéséről számolnak be.

Az ionizált levegő az alábbi betegségek esetén segíthet:
• Allergiás bronhitis
• Allergiás sinusitis
• Krónikus légzőszervi betegség (COPD)
• Krónikus légzőszervi allergiák asztma, szénanátha, üreggyulladások, légzési megbetegedések gyógyításának támogatása
• koncentráció, vitalitás, termelőképesség javítása
• a szervezet regenerációja fizikai és szellemi megterheltség után
• a hormonális egyensúly normalizálása,
• a testfunkciók harmonizálása a lélekkel egyensúlyban
• a migrén és depresszív állapotok gyógyítása
• immunrendszer megerősítése

2 komment · 1 trackback

Címkék: vélemény egészség allergia légtisztítás

A bejegyzés trackback címe:

https://tisztalevego.blog.hu/api/trackback/id/tr86186303

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Miért Fontos a Légtisztítás? - Hamarosan 2009.12.06. 21:03:40

Üdv Mindenkinek! Ez az első bejegyzésem a blogon, remélem gyakran tudok majd postolni, ahogy időm engedi. Ha bármilyen kérdés vagy komment van, szívesen várom! Hamarosan írni fogok arról, hogy miért is fontos a légtisztítás. Addig is több info a légtis...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MonaVieTom · http://budapest.monavie.com 2008.12.06. 07:57:21

Szia!
Nagyon érdekes amit mondtál! Én is olvastam az ionokról, és akkor találtam egy légtisztítót ami pontosan ezeket a pozitív ionokat semlegesíti, miközben szinte hegyi levegőt termel a szobába!
Állítólag jó a por, pollenek, allergia, asztma és a kellemetlen szagok ellen! Kipróbáltuk, hogy rágyújtunk hárman is egyszerre, és elképesztő módon teljesen szag mentes volt a lakás a cigizés után is!!
Ahol vettem, sok infó van az ionok (anion) hatásairól, és hogy miként tisztítják vele a levegőt!
Nézd meg itt a link: nasatech.webshop.hu/influenza-allergia-stressz-ellen-mugu

Andikkka 2009.12.10. 16:16:59

Ha valaki szeretne olyan levegőszűrőt - Nikken, Air Wellness Power 5 Pro - amely Hepa szűrővel szűri meg a levegőt ( Kórházak műtőiben, laborjában is Hepa szűrős légtisztítást alkalmaznak ), negatív ionokkal ( hegyi levegővel ) energetizálja, és még az allergiát okozó légrészecskéket is eltávolítja a levegőből:
jelentkezzen a következő e - mail címen:nesta.zoe@t-online.hu
A termék megkapta az Allergia Kutatóközpont Európai Központjának és a Brit Allergia Alapítványnak a jóváhagyását, elismerését.
Nem zsákbamacskát árulok!!!
A terméknek nem csak középtávú, hosszútávú hatása van, hanem rövidtávú is.
Ez utóbbi egy egyszerű "kineziológiai teszttel bemutatható".
A termék ára: 146.094 ft
A víztisztító, a mágneses - infrás talpbetét stb. hasonlóan csúcs!!!
süti beállítások módosítása