Tiszta levegő

Mennyire vagy tudatában, hogy miben élsz? Hogyan jutunk élvezhető, gyógyító friss levegőhöz? A Te életed a Te felelősséged. Tegyél érte még ma! Ne titkold a tudásod másoktól, de ne félj kérdezni sem. Ez a blog NEKED szól. Azért van, hogy tovább élvezhesd az életed, ha lehet egészségesen.

Utolsó kommentek

  • thalassa25: Kérem, hogy amennyiben Ön dohányzik, vagy dohányzott valaha, de már sikerült leszoknia, az alábbi ... (2010.01.12. 20:47) Pár szó a dohányzásról...
  • Andikkka: Ha valaki szeretne olyan levegőszűrőt - Nikken, Air Wellness Power 5 Pro - amely Hepa szűrővel szű... (2009.12.10. 16:16) Ottthon... VI. rész ionok
  • Doomain: Az őskorban pedig állítólag még magasabb volt a levegő oxigéntartalma, olyan 50-60%. Ezt borostyán... (2009.05.13. 14:27) Otthon... I. rész a "légkör"
  • MonaVieTom: Szia! Nagyon érdekes amit mondtál! Én is olvastam az ionokról, és akkor találtam egy légtisztítót... (2008.12.06. 07:57) Ottthon... VI. rész ionok
  • Fenyvesi Tamás: A dohányzó és nem dohányzók védelmében van egy nagyszerü találmány, amit megnézhettek a következő ... (2008.10.17. 19:59) Pár szó a dohányzásról...
  • Utolsó 20

Fulladsz?

2007.09.24. 13:07 Balogh Árpád

Tudod-e milyen érzés, amikor elszorul a torkod és vennéd a nagy levegőt, de nem tudod?

Tudod-e milyen érzés, amikor csak tized annyi levegőt tudsz a tüdődbe jutatni, mint normál esetben?

Tudod-e milyen érzés, amikor be kell érned egy-két deci levegővel lélegzetvételenként, mert már így is pattanásig feszült a tüdőd?

Tudod-e milyen reggel arra ébredni, hogy fáj a tüdőd, égnek a hörgőid és alig várod, hogy a sprayt befújhasd?

Ha nem, akkor örülhetsz, mert még nem szenvedsz légúti allergiás tünetekben, de...

...túl sokat dohányzol, pedig egy doboz cigit sem vettél magadnak soha az életedben?

...a munkahelyeden már alig várod, hogy kiszabadulhass, mert fáj a fejed a levegőtlenségtől? (Szellőztetni nem ér, mert vagy bejön a meleg, vagy az utca zaja, vagy a szomszéd építkezés pora, vagy huzat van, vagy hideg van és különben is!)

...ki van száradva a szád és az orrod, mert túl száraz a levegő?

... szabadulnál már az edzésről, hogy igazán kifújhasd magad, mert a konditeremben nincs levegő és az is izzadság szagú?

...otthon (ne kerteljünk, valljuk be őszintén!) elfelejtettük, nem értünk rá kitakarítani a kis kedvencünk almát és BÜDÖS van.

 Hol? Segítsetek! Hol vehetek végre levegőt?!

3 komment

Címkék: vélemény egészség

A bejegyzés trackback címe:

https://tisztalevego.blog.hu/api/trackback/id/tr80175097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kalemandra · http://alkoss.blog.hu 2007.10.04. 12:53:08

Tudom, milyen érzés...
Többek között poratkára és parlagfűre vagyok allergiás. Érdekes módon éjszaka jön rám a fulladás, főleg fűtési szezonban. Virág is van a szobában, hogy párásítson, de nem segít. A hidegpárásítás jó lenne?

Balogh Árpád · http://egeszsegesklima.hu 2007.10.04. 13:16:44

Kedves "kalemandra"!

A poratka allergia nálam is megvan. Mi melegpárásítót használunk. Nem tudom, hogy a hidegpárásító jobb lenne-e. /Amit észrevettem magamon, hogy nagyban függ az esti fulladásom mértéke attól, hogy napközben mennyire voltam stresszes környezetben./ A Családomnak nagyon jó a melegpárásító, mert éjszaka kiszárad a torkuk és az orruk, ha nem kapcsoljuk be. Szerintem nekem majdnem mindegy lehet, hiszen a poratka bizonyos páratartalom fölött érzi jól magát. Ez az érték kb 60 %-os relatív páratartalom. A melegpárásító meg ontja magából a párát, így hajnalra biztos, hogy felmegy ezen érték fölé. (Szerintem a hidegpárásítónál sincs ez másképp, csak a páraképzés technológiájában különböznek.) Már gondolkodtam azon, hogy beszerzünk egy páratartalom mérőt és megpróbáljuk belőni azt az értéket, ami mindannyiunknak megfelelő lehet. Ami még segít: a rendszeres alapos takarítás és az ágynemű gyakori cseréje. Már lehet kapni olyan anyagból készült párnákat, hogy az atkák nem tudnak megtelepedni benne, mert nem természetes anyagból készültek. Ami még fontos lehet: kerülni kell a "szmogos" és dohányfüstös helyeket, mert ezek az anyagok még hevesebb reakciókat váltanak ki a szervezetben.
Remélem tudtam segíteni egy kicsit.

~szivárvány~ · www.szivarvany5500.blog.hu 2007.10.05. 07:42:24

Nagyon felkelti az ember érdeklődését, különösen, ha érintett.

A gyakori ágyneműcsere mellett szezonban gyakori hajmosás is ajánlott, sőt, én bevetem a napi 2 zuhanyt is. Ami 40 fokban eleinte csak hűsölés volt de rájöttem, allergia ellen is jobb, ha ezt teszem.

Igen, már tudjuk, összefüggés van az allergia meg a stressz között. Odafigyelni erre is érdemes.
süti beállítások módosítása