Tiszta levegő

Mennyire vagy tudatában, hogy miben élsz? Hogyan jutunk élvezhető, gyógyító friss levegőhöz? A Te életed a Te felelősséged. Tegyél érte még ma! Ne titkold a tudásod másoktól, de ne félj kérdezni sem. Ez a blog NEKED szól. Azért van, hogy tovább élvezhesd az életed, ha lehet egészségesen.

Utolsó kommentek

  • thalassa25: Kérem, hogy amennyiben Ön dohányzik, vagy dohányzott valaha, de már sikerült leszoknia, az alábbi ... (2010.01.12. 20:47) Pár szó a dohányzásról...
  • Andikkka: Ha valaki szeretne olyan levegőszűrőt - Nikken, Air Wellness Power 5 Pro - amely Hepa szűrővel szű... (2009.12.10. 16:16) Ottthon... VI. rész ionok
  • Doomain: Az őskorban pedig állítólag még magasabb volt a levegő oxigéntartalma, olyan 50-60%. Ezt borostyán... (2009.05.13. 14:27) Otthon... I. rész a "légkör"
  • MonaVieTom: Szia! Nagyon érdekes amit mondtál! Én is olvastam az ionokról, és akkor találtam egy légtisztítót... (2008.12.06. 07:57) Ottthon... VI. rész ionok
  • Fenyvesi Tamás: A dohányzó és nem dohányzók védelmében van egy nagyszerü találmány, amit megnézhettek a következő ... (2008.10.17. 19:59) Pár szó a dohányzásról...
  • Utolsó 20

Párásítás 3. rész: Gyerekek

2007.10.07. 14:17 Balogh Árpád

A gyermekek kisebb átmérőjű légutaiban a gyulladás, irritáció hatására létrejövő szűkület jelentősebb, mint a későbbi életkorokban. A légúti fertőzések ritkán lokalizálódnak a légzőrendszer egyetlen részére.

Általában különböző mértékben ugyan, de érintik az orr- és garatnyálkahártyát, az arcüreget, a gégét, a gége alatti területet, a légcsövet, és a hörgőket.A tüneteket bizonyos esetekben allergiás és pszichés tényezők is előidézhetik. Néhány napig tartó enyhe nátha, esetleg rekedtség után éjszaka, hirtelen jelentkező fémes-érces, ugató jellegű száraz köhögés, belégzési nehezítettség és kifejezett nyugtalanság, szorongás jellemző a betegségre.

Ekkor a megfelelő és szükséges gyógyszeres kezelés kiegészítéseként a gégegörcs oldására, a nyálkahártya irritációjának, duzzanatának csökkentésére, a nyákoldás és a váladékürülés elősegítésére sikerrel alkalmazható a hideg SALVUS Gyógyvíz PERMET, illetve a SALVUS vízből biztonságos inhalációs készülékkel előállított hideg pára.

A permetet nagyobb, jól együttműködő gyerekeknél mély légzéssel egyidejűleg a szájon keresztül is be lehet juttatni a légutakba. A közvetlenül belélegzett levegő egyenletes párásítására célszerű a SALVUS vizet elektromos, ultrahangos készülékkel porlasztani. A betegség kialakulásának valószínűségét csökkentheti, ha arra hajlamos gyerekek szobáinak légterében SALVUS víz párologtatásával úgynevezett gyógyklímát alakítanak ki.

Mivel az elektromos készülékek (pl TV, videó) rosszul viselik a „sós levegőt” célszerű otthon a fürdőszobában kialakítani a "sóbarlangot".

A gyerekszobában célszerű tiszta vízzel üzemeltetni a hidegpárásítót és kb. 50% relatív páratartalmat tartani.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: egészség párásítás

A bejegyzés trackback címe:

https://tisztalevego.blog.hu/api/trackback/id/tr97188997

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Magyar Beteg 2007.12.29. 13:58:45

Kéretlen szemek nézik a hüvelynyílásodat... (kukkolás vagy tanoncképzés?)Kedves visszatérő olvasóm Dalma sztoryját közlöm most (vágás nélkül természetesen) ami egy újabb példa a mérhetetlenül kultúrálatlan egészségügyi ellátásra magyarországon. Ime: "Év…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása